Малко летература

Кой сака да си купи неко книшка през интернеда, да влаза туке:

1994

"Не казвай на майка си"

Гугълски реклами

Старт
Лесицата
Оценка: / 28
09-06-2013
Зима. Небето над селото е прихлупено като сайван и е погребало разградените дворове и изтърбушените от циганските набези къщи. Снег. Но стар и извехтял като дрехите на хората. По неразчистените улици - замръзнали заледени коловози, по които е опасно да се върви. Като в минно поле. На късмет... Не минава зима без сакътлък. А дъртите кокали не зарастват и... у гробищата. На "Гладна поляна". Гладна, защото колкото и да я храниш - все иска. Гробовете отворили едни уста - нямат насита. И така от векове. Но скоро и те няма да има какво да ядат. Довършва се селото.
Целият текст
 
Еклектики и други дзверове
Оценка: / 8
09-06-2013

Опитвам се да не бъда грубиян. В писането и в отношенията си с околните. Северозападното ми детство обаче предопредели турането на една вулгарна предпазна маска още в ранна възраст, за да не се деля от мнозинството, за да ме приемат другите в ония сурови места. Различността ми също е обусловена от много фактори. Но не е добре да си различен по принцип. Съмнителен си, ако си различен, плашещ и чужд. А не исках да бъда чужд.

Целата статия тука

 
КУЧЕШКИЯ КЪСМЕТ
Оценка: / 20
11-05-2013
Това в Северозапада децата са издигнати в култ. Нема човек и родител, дето да не дава мило и драго за детето си. Да е нахранено, облечено, да се изучи и да му се даде старт в живота, ако не повече, то поне наравно с гражданчетата. "Земьъта ша изрова, ама ша та изуча", това са често повтаряни думи от родител към "догледник". (Каква хубава дума само! Значи, за тия които не са от нашия край, дете, на което възлагаш надежди да те догледа на старини, до ка "улетиш у трапа"). Това с особенна сила важи сега, когато демографската катастрофа и сиромашията ни обезлюди селата. Останаха само бабички, цигани и тук таме по неко корав старец, да гледат само снимки вместо деца и да реват нощем в самотията си. То преди поне летото и през ваканциите се завърташе по некое и друго дете, но сега с тая пуста чужбина, дето децата се извървеха по света, и това го нема. Цело събитие е, ако некоя погражданела се и поевропейчила снаха, или дъщеря си прати детето за малко. Събитие не само за тая къща, дето ще отглежда детето, ами и за целата махала. Всички бабички треперят за отрочето и гледат се да му угодят. Не дай си Боже да падне, или да се разболее - ще замерят с камъни и кмета, и доктора, а и Бойко Борисов даже, ако им се мерне. Не признават никакъв авторитет в името на детето!
Целият текст
 
Доле у ниското
Оценка: / 2
29-04-2013

Ей, ораа, добар ли ви е живота? Още ли тръпите тоа смрадуляк по градищата, ми се не дигате да си фащате пъкя накъде село, да ви се отвори дУша, да ви олекне на срце, да литнете баре сеги у тва новородено време, стига с тава пълзенье из прахоляците и рапаяците на пуста опустела София…

Целата статията е тукее.

А снимковият репортажец от пътешествието е тукеенкана .

 
<< Първа < Предходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Статии 73 - 80 от 387

Запитвания

Четете ли летература на мобилни устройства - киндъле, айпаде и подобни
 

Тениски с надписи по поръчка


Ако ви требва тениска със спецялен надпис на наш език, пишете ни на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите , уточняваме размери и подробности и пращаме!

 
Служебна поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 

ЛАФ НА МЕСЕЦА

Он е много добър човек, ма кво му стана та приби баща си!?

Всички права запазени. Използването на материали от сайта с каквато и да е цел е възможно според Закона за авторското право и сходните му права. Пръво питайте, после пипайте.