Малко летература

Кой сака да си купи неко книшка през интернеда, да влаза туке:

1994

"Не казвай на майка си"

Гугълски реклами

Старт
БОЗАДЖИЯТА И "ХЕЛЗИНСКИЯТ КОМИТЕТ"
Оценка: / 11
04-12-2014
Из "Махалата"
 
Успокои се Бозаджията. "Кротна" се с една дума. Навърши "шеесе годин" и се пенсионира. Прибра се на село. Цел живот беше работил по градищата и мините с една цел - да си се прибере с прилична пенсия. Е, стана! Изпълнил си беше и "програмата минимум", и "програмата максимум" за неговия си те скромен живот. Изучи си дъщерите, изжени ги, народиха му унуци, остави им апартаменти...
Целият текст
 
Моркин
Оценка: / 7
01-12-2014
Моркин беше сух жилав старец, по-скоро под среден ръст, но пъргав и изразителен. "Гьозбояджия" отсекъде! Все с вълнен каскет, със залепнал на долната му джука вечно димящ фас от цигари 3-то качество "Ударник". Зимно време като си свалеше каскета на студа, главата му пуши като разжарено бунище. Той немаше нужда от каскет.
Целият текст
 
КОНТРАТА
Оценка: / 9
08-11-2014
На сиромах човек - дори да има крава - тя ще е ялова, или препасе с люцерна, надуе се и умре. Може и на младини да е бил хубав и работен. По тая причина да се е оженил по любов, но рано или късно жена му ще се "разработи" и всичко ще отиде "на сътра". Децата му ще ходят парцаливи, неокъпани, сополиви и гладни. На майка им мислите са и в "оная работа", а кравата е ялова.
Целият текст
 
СЕПАРАТИСТ
Оценка: / 54
16-09-2014
Седа и мисла. Пиам бира и па си мисла. Посленка пиам рикия, па седа, па пия бира и се мисла...
Тоа свет е тръгнал на зле с гъза си на нагоре. Насекъде сепаратисте, секи са цепи, секи дръпа кокаля къде него си. То Украйна сеги, то Арабски халифат ли не щеш, а па това каталунците и шотландците с тиа референдуме.... По преду Сръбия са разцепи и стана на паздерки, чехите и словаците и тиа, кюрдете, Кавказ и кой ли още не? Само ние - ората от Северозапада си седим на дзадника и от мръзел ли, от патриотизъм ли - гладуваме и тръпим.
До коги!? Я да земем и ние да станем сепаратисте! Да си отцепим трите окръга, да сложим митници на Мездра, Червен брег, Кнежъ, Ореева, Видин и Връшка чука. Само от тех ша живеем и ни не требва ни Европейски съюз ни гявол. Мита, такси, налози.... Това му е майката. Който сака да минува - да плаща като поп, па ниа ша си живееме.
Атомната си е при назе. Да нее да има слочайно по-рентабилно предприатие от неги? Ток ша гориме та ша са цепиме без пари, зимъска ша одим по потници, а булките по тантелени гащи от жега, другото ша продаваме и па ша лапаме.
Чирен, газохранилището ша го даваме под наем и от там да пада по неко лев. "Южен поток" се некоги ша мине и нема къ да ни заобиколи - и от тама такси. Ша садим само у равното къде "Златийте" и па ша имаме леб да са замераме и да продаваме на поразия. Кукурузец, бостанец, лозенца в предбалканя за вино и рикия, бирената ша си отвориме у Мездра да лочим...
Останалата земьъ викам да я остаим на пустиняк - да са въдат сръни, елене и глигане, и те ти ловен туризъм, и па паръ!
Горе у Балканя да са напраат ски курорте на "Пръшевица", Ком и Миджур. По убаво от Банско и Пампорово ша да е. Е ти спа център у Връшец, е ти воден път и връзка с Европата и световниа океан по Дунава. Богати сме на вода, горъ, земьъ плодородна...
А я имаме 300 иляди човека - я не. Мъчно ми е, но до неко годин ша измрат старците и ша останем 200 иляди. 100 от тех са цигане, значи сичкото това богатство ша го ползваме 100-на иляди души. Ша има за секи и ша остане да са раздава и черпи.
Само с циганете кво да прайм? Викам да земем пример от най големата демокрация у светъ - Америка. Къ тиа са си затвориле индианците у резервате така и ниа да прежалим половин окръг за циганете. Там да са чуват на воля, тамка да си са въдат, да си изучават майчиния език и там "Хелзинският" комитет да им защитава човешките права на спокойствие.
От там па паръ ша тече, оти богаташете сакат екзотика и къ одат по Индия, Бангладеж и т. н. така ша си плащат и да влазат при циганете. Автентично, мръсно, анархия... После - кой излезне - излезне, кой не - да неа влазал. За това паръта - предварително!
И така седа и пиа бира. После ракиа и па седа и мисла. Голема сметка има у това сепаратизма!
Давайте, брайкя, и ниа!!!

Тодар ГАЛИШКИ

 
<< Първа < Предходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Статии 41 - 48 от 387

Запитвания

Четете ли летература на мобилни устройства - киндъле, айпаде и подобни
 

Тениски с надписи по поръчка


Ако ви требва тениска със спецялен надпис на наш език, пишете ни на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите , уточняваме размери и подробности и пращаме!

 
Служебна поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 

ЛАФ НА МЕСЕЦА

Он е много добър човек, ма кво му стана та приби баща си!?

Всички права запазени. Използването на материали от сайта с каквато и да е цел е възможно според Закона за авторското право и сходните му права. Пръво питайте, после пипайте.