Малко летература

Кой сака да си купи неко книшка през интернеда, да влаза туке:

1994

"Не казвай на майка си"

Гугълски реклами

Старт
Репорташ от Брегаре
Оценка: / 1
11-11-2015

Добра вечер, пустиняци!
С тоа кратък репорташ сакам да са пофала къв убав празник има в нащо село на Архангеловден. Празник убав, къде са празнуваше деньъ и сичко, кво а свързано с него, а не беше сал повод за яденье и пиенье. То не че немА, кво да ви прикаам, имА и то баш къ му а редъ, ма беше допълнение към празненството и тава още повече подсили убавото чувство. Много редко ми са случва такова истинско нещо. Убави има много, ма такива истински, къде имаш чувство, че мое да пипнеш въздуха с пръс са много малко.
Аде да почна, че още одначало много зех да са однасам на една стран.

Църквата в с. Брегаре е строена 1915 г. и са казва "Св. Архангел Михаил". От окол 2 годин неколко човека от селото, начело с бае Ристо Цолов, са фанаа да ги стегнат. Напраиха убав ремонт на сичко - покриве, стени, вътре измазаа и шпакловаа, некои икони реставрираа, други беа рисувани наново и те така. Дадоа бая пари, тейни, отделно даваа пари и ора от селото, кой колко мое. Общинъта и кя помогна, с нейни пари напраиа външниа ремонт. Иначе ората от село сами са организираа, сами работиа и дириа майсторе за тава, къде не моат да го свръшат. Черковата придоби идялен вид, да ти а кеф да влееш е неги, ели па да ги разглеждаш. Е ги е:

За да видите нататика, цъкайте те тукее!

Афтур: Рошковеца

 
Пуженьоците
Оценка: / 4
09-11-2015
Е-е пролецам пойдо къде Креща да наберем малко кукуяк старчец и какачки, та да зарадвам жената. Само че преди неколко дена беше валело сугруждица, а после и дъжд, та асфалто по къро се беше размекнал и беше една тиня – не е ти у памет.
Целият текст
 
Една нова книжка
Оценка: / 1
22-10-2015

1994 - роман

Ако некой сака да си поръча тва новоизлезло развлекателно четиво, роман за едни малко отминали и не съвсем времена, може да са обажда на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите

Ше го има и по книжарниците, ич да не е. Ама оттука се получава с афтуграф, ако тва има некво значение де.

 
Илинден
Оценка: / 6
22-10-2015
Илинден
             Маранята се носеше по цялото село и по полята. Не потрепваха върховете на растенията, ветрец липсваше. Земята бе напукана, големи рани се виждаха в нея. Жегата изгаряше всичко и растенията, и хората, беше трудно човек да си поеме въздух. Житото и царевицата също изгаряха.В малкото водоемче не крякаха жаби, труповете им изсъхваха в пресъхналия гьол. Беше лето 1801.
Целият текст
 
<< Първа < Предходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Статии 25 - 32 от 387

Запитвания

Четете ли летература на мобилни устройства - киндъле, айпаде и подобни
 

Тениски с надписи по поръчка


Ако ви требва тениска със спецялен надпис на наш език, пишете ни на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите , уточняваме размери и подробности и пращаме!

 
Служебна поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 

ЛАФ НА МЕСЕЦА

Он е много добър човек, ма кво му стана та приби баща си!?

Всички права запазени. Използването на материали от сайта с каквато и да е цел е възможно според Закона за авторското право и сходните му права. Пръво питайте, после пипайте.