Малко летература

Кой сака да си купи неко книшка през интернеда, да влаза туке:

1994

"Не казвай на майка си"

Гугълски реклами

Старт arrow Летература и други заебавки arrow Бисери от Резервата
Бисери от Резервата
Оценка: / 11
Най-слабНай-дОбар 
19-02-2007
{mosimage}Един човек се връща от пазара и си носи един кюнец под мишница. Среща го негов познат и го пита:
– Абе за кво ти е тоя кюнец? – Ше си онождам мачката у него! (Това може да се разбира и като „Ще вкарвам котката да минава през него“ и като „Ще си чукам котката, докато е в кюнеца“).
– Па тогива що си не земА крив – ем да я онождаш, ем да си я целуваш...

* * *

Боян Гробара (малко след казармата) се връща посред нощ от кръчмата, но не успява да си влезе в къщи, пада и заспива в лехата с доматите. Майка му го открива на сутринта, вика бащата и двама с общи усилия го внасят в къщата. Когато Боян се събужда с тежък махмурлук около обяд, баща му решава, че е време да проведе един сериозен разговор с него:
– Боене, я сам леден с тебе, синко. Ти зле че свършиш...
– Баща ми, де кажи ми един, къде е свършИл добре, а?
И дотук със сериозния разговор...

* * *

В училище възложили на учениците да напишат съчинение на тема – какви искат да станат. Идеята е всеки да опише накратко любимата си професия, с какво тя го привлича и т.н. Роби Цигулката предава съчинение, съдържащо само едно изречение:
„Я сакам да станем от ониа, къде подигат балерините!“.

* * *

Дани Зъба е купил един стар автобус и го е ремонтирал с идеята да организира екскурзии. Наистина успява да събере десетина човека за екскурзия до Клисурския манастир и тръгват. По пътя се сеща, че днес е понеделник и е автомобилният пазар на Монтана. Предлага на пътниците си да спрат там за малко, да хапнат по едно кебапче (на пазара са по 30 стотинки) и да огледат автомобилите. Всички са съгласни и автобусът спира на пазара в Монтана, като уговорката е след половин час всички да са по местата си, за да продължат към манастира. В уреченият час всички пътници са се качили обратно, чакат само шофьора. След малко Дани се появава на предната врата, застава на пътеката между седалките и се провиква:
– Слазайте сички, рейса а спазАрен!

* * *

Застава В. Т. пред кръчмата в село Г. и гледа трима стари ергени седят на почти празна маса. Пред тях по половин евтина бира, отворена преди два часа и смачкан пакет арда. В. Т., който има пари, хубава кола и винаги ходи с костюм, ги гледа една минута и най–накрая им предлага:

– Като ви гледам, ни пиеньето ви е пиенье, ни цигарите са ви цигари, ни жените ви са жени, ми барем да зема да ви избиа...

 
< Предходна   Следваща >

Запитвания

Четете ли летература на мобилни устройства - киндъле, айпаде и подобни
 

Тениски с надписи по поръчка


Ако ви требва тениска със спецялен надпис на наш език, пишете ни на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите , уточняваме размери и подробности и пращаме!

 
Служебна поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 

ЛАФ НА МЕСЕЦА

Он е много добър човек, ма кво му стана та приби баща си!?

Всички права запазени. Използването на материали от сайта с каквато и да е цел е възможно според Закона за авторското право и сходните му права. Пръво питайте, после пипайте.