Малко летература

Кой сака да си купи неко книшка през интернеда, да влаза туке:

1994

"Не казвай на майка си"

Гугълски реклами

Старт arrow Пресцентър
Пресцентър
Форуми, едно, друго
Оценка: / 2
03-03-2014

Началната страница на северозапад.орг е малко по-подредена.

Улево е линк къде една нова форумна система, която нарекохме "бръз форум". Прилича и малко на чат. Отделно може да се намери същата на самостоятелен адрес moot.it/severozapad

Изгодата при назе е, че е на познат адрес и че е на кирилица - бутони разни и други джиджафки.

Старият форум ще стане малко по-бавен форум. Ще се избегва чатенето у него. Ще е достъпен до неколко дена, като му напраиме профилактика и преподреждане на темите. Нищо старо нема да се затръква, просто може да е на различно место. Ще са актуализирани правилата, така че който смета да влаза тама, молим пръво да ги прочете. Освен тва като напомняне малко по-доле у темата за промените през фефруари 2014 пише следното:

На съвестта на секи от вазе е да спазва правилата, които са обновени и молим да ги прочетете.

Крокича вече не е администратор. Модераторе също нема.

Сал я съм администратор, но немам много време да влагам у следене и тръкане. Така че коги се сберат повечко работи за тръканье, един път на седмицата ше ги затръквам и нема да се обеснявам що и ка съм затръкал. Молим, спазвайте правилата, що тава место е ващо место, вие не сте свинье да се връгаяте у местото, къде серете и пикаете. Или обратното - да цапате тама, къде едете и се веселите. Затва и рекох - на съвестта на секи един е.
Я като влезна и вида, че некой са е изклепал некъде, ше минавам с  :chistenje:

Ма понеко път не моа влазам секи ден и ше сбирам впечатления у движение.

Запазва се системата за налагане на бан, която въведе Крокича. Две оплаквания от некой за трети човек водат до бан, тама е описано кви са стъпките.

 
За фестивала „Бабина душица” и други работи
Оценка: / 4
19-06-2012
Помага Бог, оважаеми пустиняци! Кък сте, що сте, чухте ли кво стана тия дена възкрай Попов мост? Стана сбор – да си ебе макята!

Тоа сбор показа, че сме - на пръво место - гулеми али и като речеме да напраиме нещо, го праиме. За назе па беше важно да разбереме, че не сме формално сдружение, а можеме и да работиме, да речеме да праиме нещо и верно да го напраиме. Показахме, че ги можеме некои работи. Имаше разбира се кво още да се желае, обаче ние нема а приключиме фестивала дотука. На следващото издание ше сме още по-добри и колко повече опит трупаме, толко по-добри ше сме. И нали си знаате:
 Фестивал
 

 За плънио репортаж стискай те тука те

 
Бела Слатина бие Враца по убос
Оценка: / 8
03-05-2012

Ако не вервате на заглавието, вижте връъ му гу тиа те двете новини, пръвата е отпреди некОлко дена, у неги са казва, че най-убавата българка за 2012 е от Враца:

Новина 1 - цък туке е

Обаче ониа тама организаторете връъ му гу надушиле некви хухавели и оп, днеска ново дваесе, таа врачанката е дисквалифицирана, а на нейно место отива наща цецка от Бела Слатина:

Новина 2 - цък е те туке

И кво излаза накраа, връти го, сучи го, северозападните цецки са най-таферните у таа територия, наречена България, а? Ако не е от Врацалево, ша е от Белапонте? Лаас у Айтос са могу клюнести и мустакати, а?

Тиа конкурсе за убос едно на ръка, че са могу тъпи, ми има и некви съмнителни истории, чичковците с парите почват да им предлагат после на момиченцата разни неприлични работи, па тиа момиченца ептен почват да си верват и да прикаат за каузи... И да го питаш нещо сериозно, нема смисъл, що лазда е прочело половин книжка у живота си и тя била с картинки. Простотиа до шиа. Дано не поарат дечурлиата, ма ни се не верва нещо добро да ги чака.

Що квоо тава - състезание за най-приятна и хармонична конфигурация на физическите свойства. А акъля и душъта човешка къде са у таа картинка? Важното за пропаданьето ни е да учиме у унсс и да работиме у чалготека... Де викат ората - класика.

 
Оно си а за страх
Оценка: / 19
27-09-2011

Последните събитиа от родината ни мила са красноречиви. Конфликтът не е етнически, да не го експлоатират патриотарете. Конфликтът е на нормалните ора срещу ненормалните ора. Нормалните ора видоа, че могат да протестират. Разбраа, че заедно са сила. Лозунгите немат значение, "на сапун" и прочие викове са просто крясъци за сплашване и окуражаване, никой никого нема да праи на сапун, битивито, таа подлога смрадлива да не прекаляват с натегането по таа струна... Щото ги натегат допълнително. Никой нема да вари сапун. Просто на нормалните ора в таа дръжава пропаднала им писна на дедовеца, те тава а истината. Писна им да има безнаказани милионери изедници и бейове, за които животът на нормалните ора не струва пет стинки. Писна им мангафите да краднат и с гъзовете си и да си не плащат сметките, а сал да ни баламосват с интегриране... Нема интегриране за тиа и оня де предложи да си напраат мангафарска дръжава некъде у Сибир е прав - тама да са справат сами паразитите.

На ората им писна от паразитите - били те бедни или богати, бели или черни... Паразитите требва да се отстраняват от тялото на болния. Щото иначе болният ще умре. И за да не умре сеги болният, той се отръсва от паразитите. Тепърва всичко предстои и дълго нагнетяваното напрежение ще се вентилира съвсем скоро. Ще има и нови убийства. Ще има и нови спекулации. Познайте накраа кой ще излезне виновен... И кой ще си остане сух от целата работа - много ясно, че па ониа същите ненаказуеми и недосегаеми паразити, биле те черни или бели, циганье или българе... Наскоро научих откъде произлиза думата паразит - от пара ситос, para sitos (лат.) - седящият до теб. Той не е направил нищо, не се е трудил, не е постигнал нищо сам, той просто седи до теб и яде от твоята чиния без никакви заслуги. Да забелезвате такива ядящи на чужд гръб наоколо? И не гледайте само мангафите, ми погледнете и ониа кудупе у властта... Щото те са най-вече за прибиванье с лопатата.

 
Цветница в Бяла Слатина - благодарствено писмо
Оценка: / 8
18-04-2011

В руски език има много красива дума за "благодаря" - спасибо. Което означава "Спаси Бог". Имаме радостта малко преди най-големия Празник да известим, че хората проявиха съпричастност към проблема със свещниците и охраната и събраха средства за закупуване на нови свещници за църквата "Света Параскева" в Бяла Слатина и за инсталиране на СОТ.

Нататък можете да прочетете благодарственото писмо от църковното настоятелство, имената на дарителите и да видите снимки от Цветница, 17. 04. лето Господне 2011.

Целият текст
 
Милост към църквата в Бяла Слатина по време на пости
Оценка: / 3
18-03-2011

Църковното настоятелство при храм “Св. Преподобна Параскева" гр. Бяла Слатина съобщава, че вследствие на извършената кражба в храма на църковни свещници и с наближаването на Великденските празници, отправяме молба към всички, които са съпричастни, да помогнат за закупуване на нови свещници.

Малко, но от сърце. Ако 300 човека дадем по 5 лева, парите ще стигнат за възстановяване на загубите. Взели сме мерки такива кражби повече да не се случват.

Всички, които желаят да помогнат със средства, могат да го направят на място в храм “Св. Параскева" или по банкова сметка:

ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК

ДО ЦЪРКОВНО НАСТОЯТЕЛСТВО, ХРАМ СВЕТА ПАРАСКЕВА

IBAN: BG68IABG74941002366200

BIC: IABGBGSF

 
Скотове у човешки облик
Оценка: / 6
13-03-2011

Като рекох, че паметникът на баба Цола ми е любимият у интервюто по-доле, вложих ирония. Всъщност ако некой още не е разбрал, исках да реча, че тоа паметник е паметник на белослатинската глупост и идиотия, тая зла бабичка и другите комуняги доведоха мисленето на хората до животинското. Те със своята безбожност и сатанизъм осакатиха душите на белослатинчени.

Дотолкова, че вчера некакви такива скотове и боклуци да вземат да оберат църквата на градчето ни. Кво да ги праиме - да ги пцуваме ли, да ги кълнеме ли, как да ги издирим и да им обясним у очите на тиа смрадове, на тиа кучета бесни, че не знаят какво точно са извършили и не осъзнават последствията за себе си от тази постъпка. А последствия ще има, пустиняци долни, бъдете сигурни.

Жалкото е, че последствия ще има и за целия ни град и всички ние требва да молим за милост Господа да не ни изтрие съвсем от картата заради това деяние.

Взели са 2 тежки бронзови свещника и около 150 лева от касата. Не е от глад, да не е посмел некой да ги оправдае, че биле гладни. От липса на душа е. Тия не са гладни, а са просто нечовеци. Горко им.

Опитваме се ние да напраиме нещо нормално, влагаме усилия, а накрая некъв такъв недопраен изклесък доде та се изтръси на метеното.

 
1 февруари - ден за памет
Оценка: / 4
01-02-2011

Никой не е забравен и нищо не е забравено. Питат разни хора що се ровиш в миналото, нали е минало, остави го. Обаче хич не съм съгласен с тех. Нема как да стане да се примиря и да спра да мисля и говоря за онова време и онези престъпления. Защото онези престъпления отпреди повече от половин век не са спрели и до днес - тогава са започнали и така си вървят до ден днешен със страшна сила. Ако не вервате, проблемът си е ваш. Който не верва, предпочита да живее със затворени очи. Ама ние не сме от тех.

Днес е ден за почит към жертвите на комунизма! Днес в църквите требва да се служи панихида за убитите от престъпниците. Същите престъпници, чиито внуци и наследници все още са в Парламента и продължават престъпленията си. Синовете, внуците и потомците на комунистическите превратаджии от 1944 година днес през 2011 строят усилено капитализма, ако си послужим с техната терминология. С други думи - стават все по-богати, узаконяват кражбите си, лъжат... Тези същите са купили България и всичко тук им принадлежи, техна собственост е - земята, въздухът, ние.

Затова не требва да забравяме. Затова требва да говорим. Бог да прости убитите!

Повече инфо за днешния ден ще намерите на vesti.bg

А на тия, дето ги вълнува темата, препоръчваме те тоя сайт decommunization.org

 
За простаците и законите
Оценка: / 57
14-01-2011

Некви простаци, дето нито разбират от езикова материя, нито па милеят за българския език, сакат да вкарат нов закон за езика, с който да го опростят, да нема вече пълен и кратък член за мъжки род единствено число и некакви други щуротлъци!

Добре, че ората са им го казале и дано тиа ора удръжат фронта до края, щото у Родината сме се нагледале на лаици и простаци, които разбират от всичко, ама не са изучиле из основи нищо. Такиви полуизучиле идиоти са най-големото ни проклятие през последните години. Учил недоучил и станал министър ели па кмет. И после си купил диплома.

Да се маиняте и да не посегате на книжовната ни норма. Езикът си ни е идиален, азбуката също. Ниа че се шашавиме на северозападно наречие не означава, че не уважаваме езика си. Напротив, пръвото нещо, на което дръжиме, е грамотността. За наш ужас повечето от джурналистите и журналягате днеска са неграмотни и първобитни варвари, които немат нищо общо със словото и речта, не изпитват никаква любов към езика си и са готови на всекакви реформи само и само всички да заживеем у тейния просташки свет. Нема да стане.

Нема да стане поради простата причина, че светът и вселената се усложняват, такъв е физическият закон и юридическият закон нема как да го отмени. Не е време за опростачване. Време е за учене.

 
Слави пущил нова песньовка
Оценка: / 6
12-12-2010

Можете да гледате песньовката туке

http://www.youtube.com/watch?v=TQEXGld3vHA

Казва са "Нема такава държава". Сичко е добре и звучи актуално, ама възникват от самосебе си неколко въпросчета.

Слави за пореден път прави "откритието на годината". За пореден път пуща социално ангажиран текст и се зъби на политиците, чалгата, силикона, грозотията.

Обаче ни са ще да го попитаме, ти, Слави, не са ли чувстваш поне малко отговорен за масовото затъпяване? Не създава ли ти години наред такъв модел на мислене, такъв модел на хумор, такъв модел на забавления - чалгаджийско-мутренски?

Как може толко време да пееш, да си праиш шоуто, да спекулираш пред цел народ със здравословните си проблеми и изведнъж да се сетиш, че нема такава дръжава? Ти не участва ли в "изграждането" на същата държава? Немаш ли поне малко усещане, че си част от опростачването?

Защо, Слави, спекулираш за пореден път, усетил народното недоволство? Какво целиш? Често казваш, че си шоумен - ми това е шоуто, което ти и другите шоумени на прехода създадохте! Големото шоу, в което гоцетата, боцетата, тракторете, педеругите, царя, доганя, станишката и другите плъове се чувстват много удобно. Мизерията ни е обсебила на всички нива. Стигнали сме дъното. Вече немаме държава, има Територия, на която казват България. Ние Родината си я изгубихме. И ти, Слави, допринесе за това през изминалите години.

Не ти ли се струва лицемерно точно ти да пееш за това сега? Или ще презентираш некакъв нов "политически проект"?

 
Безнаказани убийства
Оценка: / 3
04-12-2010

Който разбира по англичански, да гледа видеото и да знае как американските войници трепат невинни ора. У случая убиват 11 човека през 2007 г., двама от които журналисти, раняват 2 деца в един микробус, всичко тва щото си решили, че фотоапаратите в ръцете на журналистите им приличали на пушки. Войникът, изнесъл клипа, е в затвора от около 193 дена, повече за него тук http://www.bradleymanning.org/ а повече за убийствата на този сайт http://www.collateralmurder.com/

 
<< Първа < Предходна 1 2 3 4 5 Следваща > Последна >>

Статии 1 - 15 от 64

Запитвания

Четете ли летература на мобилни устройства - киндъле, айпаде и подобни
 

Тениски с надписи по поръчка


Ако ви требва тениска със спецялен надпис на наш език, пишете ни на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите , уточняваме размери и подробности и пращаме!

 
Служебна поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 

ЛАФ НА МЕСЕЦА

Он е много добър човек, ма кво му стана та приби баща си!?

Всички права запазени. Използването на материали от сайта с каквато и да е цел е възможно според Закона за авторското право и сходните му права. Пръво питайте, после пипайте.