Северозападен джаз

Ялате бе, ялате да ги видите тиа убавци! Начи тава, къде моо са роди в глъвъта на един северозападен шашкънин, немоо го измислат сичките мозечни тръстове на тоо свет, па ку ще да ги интегрират с андронниа колайдер и да ги облъчват с хигс бозоне деноношно.

Тава, че цигански песни моо да са напраат в джаз аранжимент, си са знаа. Ма никой освен един потомствен СЗ пустиняк досеги са нее сетил коги ги аранжира да турне и един акардьон и да остаи автентичното пеене.
Ей, много пиенье, много нещо! Светъ матрял замина онаа вечер, коги одииме да ги слушаме тиа убави ора. Некои почнаа и да играат. Откъ пиа по неколко де, да ни не помислите сеги за некви жанрове. Ма да съ не отклонявам.
Тава “РомаНено проджект” било шведска група, къде дири реализациа в Норвегиа. Па текстовете на песните инги биле на швейцарски. Така расправа тромпетиста, къде са явява и началник на теа бръкотии. Той гиа а забръкал тиа аранжименте и а сбрал теа убави ора да праат тава искуство. Неа случайно, че предава и в Консерваториата. Дано свират скоро некъде па, да ода да ги слушам. Музикантите на сичките инструменте са големи майсторе, нема кво да прикааме, апа на певеца, са кръстиле групата. Начи “Ерделези” си ги пе къ си ги знаем, преду тава искара една на фламенко, ма баш сакчеде а андалусиец, апа на “Очи чорние” кът извади тоо дълбок глас на оперен певец сички дзепнаа. На другиа ден отидох и си купих албума, къде са го издале.

Ма стига съм ви писал, триста приказки за пет пари, то сака да да си са чуе: https://youtu.be/EFIhbnUPG88

Прибиванье! Те и цел концерт: https://youtu.be/6IMNsK_dP6A
Наздраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *